Китайські інвестори зацікавлені в розширенні експорту української агропромислової продукції

Китайські інвестори зацікавлені в розширенні експорту української агропромислової продукції, а також в інвестиціях в українську аграрну сферу, портову логістику і проекти, пов’язані з новим “шовковим шляхом”.
Про це заявив голова правління Китайської національної корпорації машинної індустрії та генеральних підрядів Сунь Бай під час зустрічі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
У свою чергу, глава українського уряду наголосив, що в 2015 році вперше в історії українсько-китайських відносин обсяг експорту української аграрної продукції в Китай досяг $1,2 млрд, – що вдвічі більше показників 2014 року. КНР посіла перше місце серед країн за обсягом експорту сільгосппродукції. Для порівняння Яценюк нагадав, що експорт аграрної продукції з України в усі країни-члени Європейського Союзу становить $4,2 млрд.
“У нас із вами є конкретний результат, і необхідно далі розвивати двостороннє співробітництво, збільшувати обсяги економічного співробітництва і створювати більше робочих місць в Україні та Китаї”, – додав глава уряду України.